Οι μαθητές σύνεδροι του 2ου μαθητικού συνεδρίου Έρευνας και Επιστήμης στην πρεμιέρα της όπερας «Η Ανθρώπινη Φωνή»

28/11/2018Οι μαθητές σύνεδροι του 2ου μαθητικού συνεδρίου Έρευνας και Επιστήμης στην πρεμιέρα της όπερας «Η Ανθρώπινη Φωνή»
Οι μαθητές του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της μονόπρακτης όπερας του Φρανσίς Πουλένκ « Η Ανθρώπινη φωνή» η οποία είναι βασισμένη στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο του Ζαν Κοκτώ, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:30 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αμέσως μετά τη επίσκεψη της έκθεσης των γεωπάρκων στο Ευγενίδειο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν (χορηγία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ - ΚΠΙΣΝ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)

Μέγιστος αριθμός 80 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Προηγούνται οι Μαθητές της Ομογένειας, της Κύπρου, της Επαρχίας, της Αττικής, οι Εκπαιδευτικοί
Η μετάβαση στο ΚΠΙΣΝ από το Ευγενίδειο θα πραγματοποιηθεί με τα πόδια.
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη το πρωί 10:00

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑΜετά από σαράντα χρόνια φιλίας με τον Ζαν Κοκτώ, ο Φρανσίς Πουλένκ συνέθεσε το 1958 τη μονόπρακτη αυτή «λυρική τραγωδία» πάνω στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο που έγραψε ο συγγραφέας το 1928. Κίνητρο και για τους δύο δημιουργούς υπήρξε το τέλος μιας επώδυνης ερωτικής

Η Ανθρώπινη φωνή έκανε πρεμιέρα στην Κωμική Όπερα του Παρισιού στις 6 Φεβρουαρίου 1959 με την Ντυβάλ να ερμηνεύει τον ρόλο της Γυναίκας, υπό τη διεύθυνση του Ζωρζ Πρετρ και με τον Ζαν Κοκτώ να υπογράφει τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης.

Στη νέα παραγωγή που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, ο Παναγής Παγουλάτος ξαναδιαβάζει την Ανθρώπινη φωνή του Φρανσίς Πουλένκ με τα μάτια του 21ου αιώνα και προσεγγίζει σκηνοθετικά το έργο με έναν τελείως διαφορετικό και ανατρεπτικό τρόπο.

Στον ρόλο της Γυναίκας η Έλενα Κελεσίδη, μια περίφημη τραγουδίστρια και μια εξίσου συγκλονιστική ηθοποιός. Η διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνος της ΕΛΣ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολυάριθμες παραγωγές όπερας σε Βασιλική Όπερα Λονδίνου, Κρατική Όπερα Βιέννης, Μητροπολιτική Όπερα Νέας Υόρκης, Όπερα Βαστίλης (Παρίσι), Φεστιβάλ Μπρέγκεντς, Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Άμστερνταμ, Ζυρίχη, Τόκυο κ.α. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους και σκηνοθέτες και έχει λάβει θετικότατες κριτικές από τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια με επιρροές από την ιαπωνική κουλτούρα υπογράφει η Τότα Πρίτσα και τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας.

Στο πιάνο δύο διακεκριμένοι πιανίστες της ΕΛΣ, η Σοφία Ταμβακοπούλου και ο Φρίξος Μόρτζος.