Προσκεκλημένοι ομιλητές στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

10/02/2021Προσκεκλημένοι ομιλητές στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης
Κωνσταντίνος ΕυαγγέλουΑναπληρωτής Καθηγητής Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Ε.Κ.Π.Α. στο Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, όπου αναπτύχθηκε το πρώτο αμιγώς ελληνικό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τη λοίμωξη COVID-19 από τον κορωνοϊό

Ο κύριος Κωνσταντίνος Ευαγγέλου αποφοίτησε 1997 από το Tμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, 2003 από το Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Ε.Κ.Π.Α. Το 2006 έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ιστολογία & Εμβρυολογία, Ιατρική Σχολή, Ε.Κ.Π.Α (Καθ. Χ. Κίττας)

Έχει ασχοληθεί με την έρευνα στα πεδία της Μοριακής & Κυτταρικής Βιολογίας, της Βιολογίας του Καρκίνου, της Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, της Παθολογικής-Ανατομικής, της Οπτικής-Ηλεκτρονικής μικροσκοπίας, της Νανοϊατρική, των Κοκκιωματώδων Νόσων και αυτοάνοσων νοσημάτων του ανθρώπου, των Λοιμώδων νοσήμάτων με έμφαση στη νόσο COVID-19 στα πλαίσια της «Εμβληματικής Δράσης για την αντιμετώπιση του ιού SARS CoV 2.

Εχει πραγματοποιήσει Επιδημιολογικές μελέτες στην Ελλάδα μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών».

Σήμερα είναι μέλος της Ομάδας Μοριακής Καρκινογένεσης στο Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α.

Ως μέλος της Ομάδας Μοριακής Καρκινογένεσης έχει συνεργαστεί με πλήθος Ερευνητικών ιδρυμάτων στην Ελάδα και το εξωτερικό και συμμετέχει σε πολλά Ευρωπαικά προγράμματα.

Μιλά τρεις γλώσσες: Ελληνικά (Μητρική), Αγγλικά, Γερμανικά Διδάσκει στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και έχει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Έχει λάβει τα παρακάτω Βαβείας- διακρίσεις

Μάιος 2006: Βραβείο «Καθ. Ν.Ξ. Παπαχαραλάμπους», «Μελέτη της παρουσίας των κεντροσωμιακών ανωμαλιών στο μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα και της σχέσης με την ανευπλοειδία και την υπερέκφραση της κυκλίνης Ε», 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογικής Ανατομικής, Ιωάννινα. Οκτ. 2006: Βραβείο «Συγκριτική μελέτη των επιδράσεων της παρατεταμένης θερμής και ψυχρής ισχαιμίας στη νεφρική λειτουργία και στην κυτταρική δομή κατά τη διάρκεια μερικής νεφρεκτομής», 18ο Παν. Ουρ. Συν. Ρόδος.

Μάιος 2008: Βραβείο «Καθ. Ν.Ξ. Παπαχαραλάμπους» «Ο ρόλος της p53 στη συμπεριφορά της απορρυθμισμένης λειτουργίας του E2F1 στα Οστεοσαρκώματα», 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθ.-Αν., Πάτρα.

Ιούνιος 2010: Βραβείο «Καθ. Ν.Ξ. Παπαχαραλάμπους»: «Η Υπερέκφραση του παράγοντα αδειοδότησης της αντιγραφής CDC6 καταστέλει την έκφραση της Ε-καδερίνης (CDH1)», 12ο Παν. Συν. Παθ. Αν., Θεσσαλονίκη.

Μάιος 2012: Βραβείο «Καθ. Ν.Ξ. Παπαχαραλάμπους»: «Συγκριτική in vivo & in vitro μελέτη της ενεργοποίησης των αντικαρκινικών φραγμών, DDR & ARF, στην επιθηλιακή καρκινογένεση», 13ο Παν. Συν. Παθ. Αν., Καλαμάτα.